Universiteti "ALDENT"

Dita Botërore e Luftës Kundër Duhanit

Dita Botërore e Luftës Kundër Duhanit

Çdo vit, më 31 maj, Organizata Botërore e Shëndetësisë dhe partneret e saj organizojnë Ditën Botërore të Luftës KundërDuhanitpër të  theksuarrreziqet mbi shëndetin që vijnë nga duhanpirja dhe kërkuar nga vendet që të zbatojnë politika efektive për zvogëlimin e konsumit të duhanit.

Fokusi këtij viti i Ditës Botërore të Luftës kundërDuhanittë vitit 2018 është “Duhani dhe sëmundjet e zemrës.Këtë vit fushata synon të rrisë ndërgjegjësimin mbi:

  • Lidhjen midis duhanit, shëndetit të zemrës dhe sëmundjeve të tjera kardiovaskulare (CVD), përfshirë goditjet në tru, të cilat janë ndër shkaqet kryesore të vdekjeve në botë;
  • Rritja e ndërgjegjësimit tek publiku i gjerë i ndikimit qëpërdorimi i duhanit dhe ekspozimi pasiv ndaj tymit duhanit kanë në shëndetin kardiovaskular;
  • Veprimet dhe masat e mundshme që popullatat, qeveritë mund të marrin për të promovuar shëndetin e zemrës duke i mbrojtur njerëzit nga përdorimi i produkteve të duhanitpër të zvogëluar rreziqet për shëndetin e zemrës të shkaktuara nga duhani.

Per me shume informacion lexoni materialin e meposhtem.

 

 

Posted in: qendra e promovimit te shendetit

Leave a Comment (0) ↓