Universiteti "ALDENT"

Takimi i 7-te i KIDS Albania ne UAL!

Takimi i 7-te i KIDS Albania ne UAL!

KIDS Albania organizoi takimin e 7-te, me 14 prill 2018, ne Universitetin ‘ALDENT’. Gjate pjeses se pare se takimit u vizituan ambjentet e Laboratoreve ne Fakultetin e Farmacise, ku u njohen dhe me rregullat e përgjithshëm gjate punes ne Laborator. Prof.Asc. Entela Haloci- Lektore ne Farmaci, performoi disa teste te Kontrollit te Cilesise se Barnave […]

Continue Reading →

Posted in: Aktivitetet

Leave a Comment (0) →

Konferenca e 3 Shkencore Studentore

Konferenca e 3 Shkencore Studentore

Universiteti ALDENT organizon ne daten 25 Maj 2018 “Konferencen e 3 Shkencore Studentore” . Abstraktet ne 2 gjuhet, ne shqip dhe ne anglisht te dorezohen me email brenda dates 10 prill 2018 ne adresat e meposhteme:   Sesioni i Shkencave Farmaceutike   afrim.tabaku@ual.edu.al  Sesioni i Shkencave Dentare    nineta.fino@ual.edu.al Sesioni Fizioterapi dhe Infermieri   nedime.ceka@ual.edu.al Model Abstrakti […]

Continue Reading →

Posted in: Konference, Lajmerime

Leave a Comment (0) →

Dita Boterore e Veshkave

Dita Boterore e Veshkave

Dita Botërore e veshkave është një fushatë globale ndërgjegjësimi që synon rritjen e vetëdijes për rëndësinë e veshkave në shëndetin e përgjithshëm të njeriut dhe të informojë botën rreth mënyrave për të parandaluar sëmundjet e veshkave. Dita Botërore e veshkave kujtohet çdo vit për të ndërgjegjësuar popullatën për sjelljet parandaluese, për faktorët e rrezikut dhe […]

Continue Reading →

Posted in: qendra e promovimit te shendetit

Leave a Comment (0) →

“Koha është tani: Aktivistët ruralë dhe urbanë që transformojnë jetën e grave”.

“Koha është tani: Aktivistët ruralë dhe urbanë që transformojnë jetën e grave”.

8 Mars 2018, është “Koha është tani: Aktivistët ruralë dhe urbanë që transformojnë jetën e grave”.   Të ardhme që është më e barabartë. Kjo ka marrë formën e marshimeve dhe fushatave globale, duke protestuar kundër ngacmimeve dhe dhunës seksuale; por edhe për çështje që shkojnë nga paga e barabartë në përfaqësimin politik të grave. […]

Continue Reading →

Posted in: qendra e promovimit te shendetit

Leave a Comment (0) →

Aktivitet Mesimor prane Institucioneve Farmaceutike!

Aktivitet Mesimor prane Institucioneve Farmaceutike!

Ne kuader te zhvillimit te lendes Hyrje ne Farmaceutike – Praktike, studentet e Programit Studimor Farmaci, viti i pare, te shoqeruar nga pedagoget e lendes realizuan ne menyre te organizuar aktivitetin mesimor prane institucioneve farmaceutike. Foto nga vizita e studenteve prane ambjenteve te reja te Kompanise Shperndarese te Barnave CFO Farma.  Studentet u njohen nga afer me […]

Continue Reading →

Posted in: Aktivitetet

Leave a Comment (0) →

Si ti ndihmojmë Vajzat të Mësojnë dhe Pëlqejnë Shkencat dhe Matematikën?

Si ti ndihmojmë Vajzat të Mësojnë dhe Pëlqejnë Shkencat dhe Matematikën?

      11 Shkurt 2018. Dita Ndërkombëtare e Grave dhe Vajzave në Shkencë Si ti ndihmojmë Vajzat të Mësojnë dhe Pëlqejnë Shkencat dhe Matematikën? Studiuesit dhe specialistët e fushës së psikologjisë, pediatrisë së zhvillimit, sociolog japin disa këshilla për prindët si ti ndihmojnë vajzat të mësojnë dhe pëlqejnë: Matematikën dhe Shkencat. Qëllimi duhet të jetë […]

Continue Reading →

Posted in: qendra e promovimit te shendetit

Leave a Comment (0) →

Dita Ndërkombëtare e Grave dhe Vajzave në Shkencë “Barazia Gjinore në Shkencë për Paqe dhe Zhvillim”

Dita Ndërkombëtare e Grave dhe Vajzave në Shkencë “Barazia Gjinore në Shkencë për Paqe dhe Zhvillim”

 Dita Ndërkombëtare e Grave dhe Vajzave në Shkencë “Barazia Gjinore në Shkencë për Paqe dhe Zhvillim” Sipas Kalendarit Kombëtar të Promocionit Shëndetësor dhe Mbrojtjes Sociale, më datë 11 shkurt festohet Dita Ndërkombëtare e Grave dhe Vajzave në Shkencë, miratuar në shtator 2015 në përputhje me Objektivat  e Kombeve të Bashkuara për Zhvillimin e Qëndrueshëm deri […]

Continue Reading →

Posted in: qendra e promovimit te shendetit

Leave a Comment (0) →
Page 1 of 2 12